P-aroles 1.0: Hoe het begon

PAMPERS ENZO

2 jaar was ik. Misschien net uit de pampers, maar al volop aan het kleuren. Van kleurplaten van Bumba of K3 was er nog geen sprake, maar wel van mandala's. En maar rondjes draaien! De Kunstschool met de grote K, daar wou ik later naartoe. En liefst naar Sint-Lukas. Want daar werd je gevormd tot een echte Kunstenaar.

SCHOLEN EN DREADLOCKS

Laten we hier niet te diep op ingaan, geloof me, dat heb ik destijds al genoeg gedaan. Het komt erop neer dat dit geen evidente keuze was, althans voor mijn ouders.  Ik verklaar de reden van hun wantrouwen over ‘die’ school: een kunstzinnige meid met dreadlocks uit mijn dorp liftte dagelijks blootvoets naar Sint-Lukas Brussel. Ze wilden enigszins vermijden dat hun dochter zich ook zoolloos zou verplaatsen en in hogere sferen zou geraken. Begrijpelijk nu ik ook kids heb, 2 stuks. Niets hield me daar weg en na veel vijven en zessen trad ik binnen in de wondere wereld van de ‘echte’ kunstenaars.  

KLASSIEKE VS GRAFISCHE VORMING

Toegegeven: het heeft me gevormd. Anders dan de meeste van m’n vriendinnen die een klassieke opleiding genoten. Ergens heb ik toch soms onkunde gevoeld ten opzichte van hun wijs- en geletterdheid. Maar ik wist dat ik de juiste studiekeuze had gemaakt en met mijn grafische vorming er ook zou geraken. Dit ging uiteraard gepaard met veel zelfstudie, vallen en opstaan. Maar laten we niet té bescheiden zijn en erbij vertellen dat ik het tot ‘marketing communication manager’ heb geschopt. Dat hoofdstuk heb ik afgesloten en ben manlief gevolgd in zijn passie voor alles waar stroom op staat. 

BACK TO SLAC

De 30 gepasseerd ... . Het gemis en de drang was groot na al die stroompieken. Met kriebels in mijn buik pikte ik de grafische draad weer op in het SLAC in Leuven. Na 7 creatieve jaren in de vrije grafiek sloeg ik een andere richting in: schilderkunst. Het wonder is geschied! Diezelfde kunstzinnige meid met dreadlocks zal de komende jaren mijn juf zijn! Hilde Overbergh kwam na zo veel jaren terug op mijn pad en ik ben gretig om nog zoveel van haar te leren. Het was dat het zo moest zijn. De cirkel is rond. 


P-aroles 1.0: Hoe het begon

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x