About

Verleden

Pascale studeerde toegepaste grafiek aan Sint Lukas Brussel. Ze had een brede interesse in beeldende kunsten en leefde haar uit in het maken muurschilderingen, schilderijen, grafische ontwerpen en fotografie. 

In 2010 pikte ze de grafische draad weer op aan de Leuvense academie (SLAC) waar ze 'Vrije grafiek' volgde en ze vertrouwt geraakte met verschillende grafische technieken zoals monotype, hoog- en diepdruk, houtsnedes, krantdruk en digitale grafiek.  Na 7 jaren grafiek vervolgt ze haar opleiding in het atelier schilderkunst (Hilde Overbergh).

Heden

Wat volgt is een samenspel van grafische technieken, schilderkunst en collage. Zo ontstaat er een voortdurende evolutie en zoektocht naar nieuwe technieken een kruisbestuiving met het verleden en heden.

"Ontmoetingen met anderen en dagdagelijkse gebeurtenissen zijn voor mij dankbare uitgangspunten. Gepassioneerd door de innerlijke identiteit en verscheidenheid van de mens ontstaan mijn ‘silhouetten. Elke figuur heeft een eigen denkbeeldig imago en het geheel vormt een eigen universum aan variaties, dat de verbeelding van de toeschouwer voedt."

Nieuwberichten en gebeurtenissen zijn een startpunt om een spel aan te vangen met woord en beeld, met betekenis en beeldende abstractie. De initieel vaak figuratief benaderde thema’s monden zo uit in de abstractie.

Collages

Collages zijn vaak het vertrekpunt van haar schilderijen. Ze isoleert  elementen en puurt ze vervolgens uit tot  nieuwe  elementaire vormen en structuren. Dit kan een sterke uitvergroting of soms een herhaling van één element zijn. Gaandeweg ontstaat er een nieuwe compositie. Door het gebruik van zowel organische als geometrische figuren en lijnen ontstaat er een bepaalde dynamiek, beweging in haar werk… de mogelijkheden zijn onbeperkt en het eindresultaat is vaak onverwacht en verrassend.

Patronen

Het gebruik van repetitieve elementen zoals grafische patronen vormen een belangrijk gegeven in haar werken. Dit zijn meestal geometrische vlakken die ingevuld zijn met een patroon Het kunnen evenzeer dunne en dikkere lijnen zijn al dan niet gevuld door een patroon. 

Tegenstellingen

Tegenstellingen opzoeken zoals spanning & ontspanning, georganiseerd & chaotisch, transparant & dekkend, organisch en geometrisch is een continue oefening.

Pascale is een experimentele duizendpoot die heel intuïtief te werk gaat en vaak kiest voor een combinatie van technieken of voor een seriële benadering van grafische toepassingen. Ze kijk om zich steelt technieken met haar ogen en probeert ze uit in eigen werk.

About

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x