About

About

Verleden

Ik volgde een opleiding toegepaste grafiek in Sint Lukas Brussel. Ik had een brede interesse in beeldende kunsten en leefde me uit in het maken muurschilderingen, schilderijen, grafische ontwerpen en fotografie. 

In 2010 pikte ik de grafische draad weer op aan het SLAC met de opleiding 'Vrije grafiek' waar ik vertrouwd geraakte met verschillende grafische technieken zoals monotype, hoog- en diepdruk, houtsnedes, krantdruk en digitale grafiek.  Ik vervolgde mijn opleiding in het atelier schilderkunst (Hilde Overbergh).

Heden

In het heden meng ik grafische technieken met schilderkunst en collage. Zo ontstaat er een voortdurende evolutie en zoektocht naar nieuwe technieken een kruisbestuiving met het verleden en heden.

Ontmoetingen met anderen en dagdagelijkse gebeurtenissen zijn voor mij dankbare uitgangspunten. Gepassioneerd door de innerlijke identiteit en verscheidenheid van de mens ontstaan mijn ‘silhouetten’. Elke figuur heeft een eigen denkbeeldig imago en het geheel vormt een eigen universum aan variaties, dat de verbeelding van de toeschouwer voedt.

Nieuwberichten en gebeurtenissen zijn een startpunt om een spel aan te vangen met woord en beeld, met betekenis en beeldende abstractie. De initieel vaak figuratief benaderde thema’s monden zo uit in abstractie.

Ik ben een experimentele duizendpoot die, voor de keuze van de  techniek,  heel intuïtief te werk gaat en vaak kiest voor een combinatie van technieken of voor een seriële benadering van grafische toepassingen. Ik kijk om me heen, steel technieken met mijn ogen en probeer ze uit in eigen werk.

Collages

Collages zijn vaak het vertrekpunt van mijn schilderijen. Het is een zeer dankbaar uitganspunt om tot een sterke compositie te  komen. Ik isoleer  elementen en puur ze vervolgens uit tot  nieuwe  elementaire vormen en structuren, die ik dan op verschillende manieren verwerk. Dit kan een sterke uitvergroting of soms een herhaling van één element zijn. Gaandeweg ontstaat er een nieuwe compositie. Door het gebruik van zowel organische als geometrische figuren en lijnen ontstaat er een bepaalde dynamiek, beweging in mijn werk. …de  mogelijkheden zijn onbeperkt en het eindresultaat is   vaak ook onverwacht en verrassend.

Patronen

Het gebruik van repetitieve elementen zoals grafische patronen vormen een belangrijk gegeven in mijn werken. Dit zijn meestal geometrische vlakken die ingevuld zijn met een patroon Het kunnen evenzeer dunne en dikkere lijnen zijn al dan niet gevuld door een patroon. Het ontwerp van het patroon kan komen uit textiel of uit een tijdschrift.

Tegenstellingen

Tegenstellingen opzoeken zoals spanning & ontspanning, georganiseerd & chaotisch, transparant & dekkend, organisch en geometrisch is een continue oefening.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x